SY(es)THESIS“ е международен проект на “ за насърчаване възможностите за взаимодействие

...
SY(es)THESIS“ е международен проект на “ за насърчаване възможностите за взаимодействие
Коментари Харесай

Културни парньорства в „SYTHESIS“ – 25 юни 2022

„ SY(es)THESIS “ е интернационален план на  “ за поощряване опциите за взаимоотношение и синтез сред младите създатели в изкуството.

Класическите произведения въодушевяват млади художници, платната им предизвикват модерни композитори от целия свят, а от тази година – и театрални реализатори.

От 2022 година към сътрудниците на плана се причисли и НАТФИЗ, чиито ученици от специалности „ “ (клас доцент доктор ) и „ “ (клас проф. доктор ) ще вземат участие в част от плануваните събития – концерта на 25 юни от 19 ч. в зала 9 на НДК и представянето на съпътстващата изложба-живопис в „ Галерия НАТФИЗ “ (ул. Стефан Караджа №20).

На 25 юни от 19:00 ч. в зала № 9 на НДК ще се организира първото, за актуалната година, издание на креативния план „ SYN(es)THESIS “, който софийската аудитория познава в светлината на една от най-иновативните и впечатляващи начинания, финансирани от СП „ Култура “. Новото показване на плана утвърждава досегашната му идея за взаимоотношение сред другите изкуства, като надгражда съдействие с още една просветителна институция – Националната академия за театрално и кино изкуство (НАТФИЗ).

Събитието ще включва камерен концерт, показан от надарени млади реализатори, както и прожекция на определени картини, сътворени по нова селекция музика от български композитори. В зала № 9 на НДК искащите ще могат да прегледат и съпътстващата галерия с живописни платна на ученици на Националната художествена академия. Специално присъединяване ще вземат студенти от компетентност „ Театър на придвижването – Пантомима ” към НАТФИЗ „ Кръстьо Сарафов “, с учител проф. доктор Велимир Велев. За осъществяванията на танцовия състав ще бъде включена и къса селекция електронна музика, още веднъж от български създатели.

Проект SYN(es)THESIS се осъществя по концепция на Къща музей „ Панчо Владигеров “ – София, в партньорство с Националната художествена академия, НМА „ Проф. П. Владигеров “, НАТФИЗ „ Кръстьо Сарафов “, НДК и с поддръжката на Столична община – Столична стратегия „ Култура “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР